Oldalak

2015. október 11., vasárnap

Táborvégi hangulat és díjeső

Pont optimális időtartam ez a hat nap a végelgyengüléshez. Szombat az utolsó fuxos nap és úgy érzem, ledőlök a székről. A levegőben táborvégi hangulat gomolyog és kicsit összeszorul a szívem, mert ez egy jó hét volt.

Ma még négy előadás vár ránk: a Budapest Bábszínház Tíz emelet boldogságot hozott le magával Nagyváradra, Temesvár ereje teltében van, hiszen ma is játszik még egy Hétfejű tündért, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház Cókmókot, a morgolódó szekrénymanót mutatja be, a díjkiosztás után pedig a hibátlan Hamupipőkét adja elő a kecskeméti Ciróka Bábszínház.

Várjunk csak, díjkiosztás! Ó, igen. A Fux Feszten versenyprogramban is részt vehettek az ezt bevállaló társulatok, bábszínházak.  Szóval délután öt óra van és Botházy-Daróczi Réka, a nagyváradi Lilliput Társulat művészeti igazgatója – Czvikker Katalin, a nagyváradi Szigligeti Színház főigazgatója társaságában - felszólítja a zsűrit, hogy nevezzék meg díjazottjaikat. A pedagógus zsűri élén Pető Csilla meg is nevezi: választásuk a kolozsvári Puck Bábszínház gyerekbarát Ha én lennék Mátyás király… című előadásra esett. A gyerekzsűrinek, valamint az őket gardedámozó” Simon Judit újságírónak a színes és szórakoztató Csomótündér tetszett a legjobban, így az ő díjukat a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház csapata viszi haza. Ez a Csomótündér tudhat valamit, mert a szakmai zsűri a legszebb látvány díját is neki ítéli, átadja Kozsik Ildikó. A legjobb alakításért járó, avagy „a legtöbb, egy négyzetméterre eső legjobb alakítások” (idézem Zsigmond Andreát)díját a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház Verstől versig című előadása kapja. No és a sorban következő utolsót, a legjobb előadásnak járó nívódíjat pedig Horányi László közli és mi, a Lilliput Társulat kapjuk A helység kalapácsa előadásért, mert a zsűri szerint tényleg minden klappolt benne – zene, színészi játék, bábmozgatás, dizájn stb. Ezúton is köszönjük Petőfi Sándornak a hozzájárulást!

A díjkiosztás után pedig a Hamupipőke zárja a II. Fux Fesztet, bár ezt már említettem a másik bekezdés végén. Tényleg elképesztően kreatív előadás, aki teheti, mindenképp nézze meg!
Én tehát le is zárnám ezt a bejegyzést.  Meg most úgyis koccintunk. És vége van. És hiányozni fog.

Két év múlva találkozunk. Addig pihenjetek.
Csapó.

PS: Ezt még azért nézzétek meg. :)
  



Ozsváth Zsuzsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése