Oldalak

2015. október 10., szombat

A Fux-frekvencia

A Fuxon nincs hétköznap és nincs hétvége. Nincs hétvégehangulat, sem izzadtságszagú hétköznapok. Inkább mintha az egész Fux egy saját idővel rendelkező hét-közbe ragadt volna, amely egy önmagában, mindentől függetlenül létező világ. Olyan világ, amelyet azon emberek részhalmazai alkotnak egy lebegő egésszé, akik egymáshoz hasonlatos frekvencián mozognak bizonyos aspektusait tekintve szívük legközelebbi vonzáskörében. Művészetet csinálni rohadt nehéz. 

Szóval nem is kap kiemelt helyet a pénteki nap a Fuxon belül. Mert lehet, hogy valakinek a hétfő is ugyanolyan péntek volt, mint másnak a szerda. De azért elmondanám, hogy a pénteki nap hogyan alakult. 

Akkor elmondom. A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház társulata valószínűleg rocksztár minőségbe emelkedett az egészen alacsony gyerekek körében, hiszen a reggeli Apakaland című előadással őrületes üdvrivalgást váltottak ki belőlük. Délután a Csomótündér segítségével próbálták megoldani apu és anyu szétválásának ügyét. A temesvári blokk között még az Aladdin egy különös változata is megtekinthető volt a helyi román Trupa Arcadia  előadásában.


Nos. Jóllehet, előzőleg azt állítottam, hogy nincs abban semmi különös, hogy péntek van. Hát, volt. Például a Szigligeti Társulatnak (értsd: emberileg embereket mozgató színészek alkotta csoportosulás művészetcsinálási célzattal) pont aznap volt bemutatója. Aztán mit ad Isten, pont volt annyi hely, hogy a Fuxos társaság – ha még nem nézett volna elég előadást a héten – beüljön a Buborékok bemutatójára. Nos, beültünk. Aznap el is maradt a szakmai megbeszélés, hiszen a buborékos protokol-gyüli és a mi szakmai összegyűlésünk helyszínileg nem volt kompatibilis egymással, de azért szép vegyület alakult ki. 

A művészet nem húzza össze magát. 

Mi kell melegítsük egymást.


Ozsváth Zsuzsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése