Oldalak

2015. október 1., csütörtök

Ki kicsoda a szakmai zsűriben?

Kozsik Ildikó

egyetemi adjunktus

Marosvásárhelyi előadóművész, bábművész, teatrológus, a marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem tanára és doktora.





Zsigmond Andrea

kritikus

Több mint száz publikációja jelent meg irodalomról, színházról, filmről, egyébről, kritika, tanulmány, interjú, egyéb formájában, erdélyi kulturális folyóiratban és egyéb helyen. Két kötete van, az egyik fordítás (Aktus és utánzás. Mihai Măniuţiu színházi esszéi, 2006), a másik saját (Színváltások. Zs. A. színházi és nem színházi esszéi, 2009). Tanársegédként a BBTE színháztudomány szakos diákjait provokálja hol elméleti, hol a média felől közelítő, hol a történeti biztonságot vagy a szószínházat kikezdő nézeteivel.

Sardar Tagirovsky


rendező, színész, bábszínész

Az orosz származású Sardar Tagirovsky a budapesti Shakespeare Színművészeti Akadémián tanult színész szakon, majd a Budapest Bábszínház bábszínész képzésén. Tanulója volt Paolo Antonio Simioni, olasz színházrendező magániskolájának, 2012 óta a marosvásárhelyi Művészeti Egyetem rendező szakán tanul Bocsárdi László osztályában.


Horányi László

színész, táncos

Színész, előadóművész. Pályafutását 1977-ben az Arany János Színház stúdiójában kezdte, ahonnan két év múlva a debreceni Csokonai Színházba szerződött. 1980-ban egy évig a Békés Megyei Jókai Színházban szerepelt, azután visszatért Debrecenbe. Az Esztergomi Várszínház igazgatója.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése